Britten vertrouwen Apple Pay niet

ApplePayUK2Als de geruchten kloppen kunnen de Britten dinsdag 14 juli betalen met Apple Pay. Maar uit research van Forrester blijkt dat de eilanders de digitale portefeuille van Apple niet echt vertrouwen. Slechts 27% van de iPhone bezitters wil met Apple Pay aan de slag. Paypal scoort met 43% aanzienlijk hoger terwijl ook de eigen bank (41%), kredietkaarten (40%) en Amazon (32%) hoger scoren.

De uitrol van Apple Pay in het Verenigd Koninkrijk moet nochtans vlotter verlopen dan de uitrol in de VS. Groot-Brittanië heeft een veel sterker ontwikkelde infrastructuur voor contactloos betalen. Volgens Thomas Husson van Forrester zal de belangrijkste rem zitten bij de bereidheid van de handelaars om mee te werken. In de VS heeft Apple zelfs een sterk conglomeraat tegen zich gekregen. MCX is een platform van grote retailketens, geleid door Walmart. Ze werken aan een eigen mobiele portefeuille, CurrentC, die ook loyalty en couponning aankan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.