Apple Pay gaat live in Engeland

jenniferbailey_ApplePayApple Pay is sedert vanochtend effectief beschikbaar in Engeland. Klanten van de grootbanken Santander, NatWest en Royal Bank of Scotland kunnen het betaalsysteem al gebruiken. HSBC en First Direct volgen later deze maand. Klanten van Lloyds, Halifax en Bank of Scotland sluiten aan in de herfst. Op dat moment zal Apple Pay meer dan zeventig percent van alle debet- en kredietkaarten dekken. Barclays is voorlopig een van de opmerkelijkste afwezigen. De bank heeft zijn klanten nochtans voortdurend voorgehouden dat Apple Pay beschikbaar zou worden.

Apple Pay maakt het mogelijk om volledig contactloos te betalen via een combinatie van de vingerafdrukherkenning en de NFC-technologie . Het systeem werkt met iOS 6 en iOS 6+.

De uitdaging voor Apple bestaat erin om snel een kritische massa retailketens met voldoende omzet te vinden die het systeem willen integreren. Ondertussen is Apple Pay al mogelijk in mer dan 250.000 winkels. Onder meer  Lidl, M&S, McDonalds, BP, Spar en Starbucks gebruiken het. De belangrijkste opportuniteit zal echter het openbaar vervoer zijn. Vooral in Londen is dat netwerk een staaltje van efficentie en innovatie.

Het is nog niet meteen duidelijk wanneer het betaalsysteem beschikbaar wordt in België. Onlangs maakte KBC een slippertje door aan te kondigen dat Apple Pay zou mogelijk worden via de contactloze bankkaart die KBC commercialiseeert. Dat bericht werd echter snel terug gefloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.