Square kasregister is slimme marketingtool

Het Amerikaanse betaalplatform Square van Jim Mc Kelvey heeft sterk ingezet op de ontwikkeling van een slim kasregister. Dat toestel laat toe informatie op te slagen over de klanten van je zaak en die te vertalen in een handige analyse. Iedere keer als een klant je zaak bezoekt worden de data verrijkt. Dat laat toe om globale analyses te maken maar ook om individuele klanten betere in kaart te brengen.

Het systeem is gekoppeld aan Square Marketing. Dat is een slim emailmarketingplatform dat toelaat om geïndividualiseerde berichten te sturen naar specifieke klanten of klantengroepen. Het emailprogramma heeft een analysefunctie die duidelijk maakt wie bepaalde boodschappen heeft geopend en hoe lang die persoon op een bepaald bericht aanwezig was.

Met Square Feedback beschikt het systeem ook over een erg leuke interactiemogelijkheid met de klanten. Square stuurt de klanten een digitaal betaalbewijs. Klanten kunnen daarop reageren met commentaar over wat ze kochten. Square leert zijn gebruikers om dat kanaal te gebruiken als opstapje naar kortingen en promoties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.