BNP Paribas gaat samenwerken met nieuwe mediagiganten

BNP Paribas kondigt een internationale samenwerking aan met Facebook, Google, Linkedin en Twitter. De groep is al langer prominent aanwezig in de sociale media. CEO van de groep Jean-Laurent Bonnafé plakt daar nu ook cijfers op. BNP Paribas heeft meer dan 500 miljoen digitale interacties per jaar met zijn klanten. Bonnafé noemde het verbeteren van de digitale bankervaring van de klanten een cruciale prioriteit voor de bank. BNP Paribas wil de klanten keuze en flexibiliteit geven in sociale media, nieuwe mobiele diensten en vereenvoudigde processen.

De bank heeft met de vier mediagiganten een groeitraject ontwikkelt dat regelmatig met alle partners zal geëvalueerd worden. Opvallend is dat de overeenkomsten met de mediabedrijven getekend zijn door verschillende topmensen van de groep in Frankrijk. Enkel de overeenkomst met Facebook is getekend door Max Jadot, CEO van BNP Paribas Fortis in België. Facebook is een zeer belangrijk kanaal voor de bankengroep omdat de tennisplatformen erg veel trafiek genereren.

Over BNP Paribas en Google

BNP Paribas was the first bank to launch a customer service on Google+ in 2013. Each year, more than 110 million requests are carried out for BNP Paribas brands. At present, the Group’s YouTube channels have tallied more than 28 million views, with 5 million just for its Cetelem channel in France.

Over BNP Paribas en Twitter

Since it launched its first Twitter account in 2009, BNP Paribas has been a pioneer in the use of the platform in France. It was the first French bank to open a dedicated customer service on Twitter, now offering an average response time of 2 minutes. BNP Paribas also successfully participated in #YourJob on February 24, the first day dedicated to talent recruitment on Twitter, as part of its strategy to recruit young talents. On top of its day to day community management efforts (@WeAreTennisfr or @WeLoveCinemafr), BNP Paribas has developed new services tailored to the real-time and global nature of Twitter, such as #FilDesExpertsBourse (launched in April 2014) that gathers six finance experts to decipher daily economic and financial news, or the #MaPubIci program, which offers Twitter advertising credits to a selection of French start-ups to raise awareness on their project in France and abroad.

Over BNP Paribas en Facebook

BNP Paribas was the first bank to launch a customer service on Facebook in 2009. BNP Paribas currently has 3.6 million fans on Facebook. Through We are Tennis, BNP Paribas runs the leading tennis-focused community on Facebook, with 1.1 million fans worldwide.

Over BNP Paribas en Linkedin

For BNP Paribas, this collaboration with LinkedIn enables the Group to extend beyond LinkedIn Talent Solutions, (which it uses to recruit talent and promote its employer brand) and to accelerate its B2B business by adopting the two other key LinkedIn solutions: LinkedIn Marketing Solutions and LinkedIn Sales Solutions.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.