Generali neemt startup voor data-analyse over

valter_trevisani_detailGenerali Group kondigt aan dat het de Britse startup MyDrive Solutions overneemt. Die maatschappij analyseert data over het rijgedrag van een bestuurder en vertaalt dat in een risicogewogen verzekeringstarief. Generali wil MyDrive Solutions echter uitbouwen tot een centre of excellence voor data-analyse en de actieradius ervan verbreden naar alle segmenten van verzekering. Generali geeft aan dat het met deze acquisitie in staat zal zijn om innovatieve en klantgerichte producten te ontwikkelen, gebaseerd op interconnectiviteit en data-analyse.

Eerder deze week maakte ook AG Insurance al bekend dat het experimenteert met een zwarte doos die het rijgedrag van bestuurders analyseert; Woordvoerder Gerrit Feyaerts beklemtoont dat de maatschappij voorlopig niet van plan is om de resultaten van die tool te koppelen aan het tarief voor autoverzekeringen.

Valter Trevisani, Head of Group Insurance & Reinsurance:

 “The acquisition of MyDrive is an important step in implementing the new Generali Group strategy focused on customer centricity and wide use of new technologies and data analytics tools. MyDrive is a centre of excellence in behavioural profiling: we are developing many projects in the field of telematics and, thanks to these new skills which the Group is now acquiring, we aim to become the best insurance choice for connectivity and innovation.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.