TD Bank accepteert regeling in zaak Quality Investments

DennisMoensTD Bank heeft in de VS een overeenkomst aanvaard in de zaak Quality Investments. In België zagen meer dan zeshonderd beleggers ongeveer 220 miljoen euro in rook opgaan via deze life settlements constructie. TD Bank zal 20 miljoen dollar schadevergoeding betalen. De zaak was aangespannen door vijf Nederlandse investeerders: Francois Gevaerts, Paul Gevaerts, Alexander Gevaerts, Pieter Schaffels en Schaffels Beheer. Die laatste maatschappij is een van de grootste beleggers in QI.
Naast TD Bank worden in de aanklacht volgende partijen genoemd: Deborah Peck, Dennis Moens, Simon Laan, Watershed, Zilwood, Crystal Life Capital, Running2, Best Invest Europe Ltd en Jennifer J. Hume.
TD Bank erkent onder meer dat het geld op rekeningen van de trust die de aankoop van polissen moest financieren, ook voor andere doeleinden werd gebruikt. Onder meer Moens en Peck hebben middelen onttrokken van die rekeningen. Ze zouden ook polissen hebben getransfereerd naar offshore maatschappijtjes, andere polissen hebben ze laten vervallen of ze hebben  geïnvesteerd in polissen van te lage kwaliteit.
De regeling vermeldt verder dat een correcte reporting door TD Bank had kunnen voorkomen dat meer mensen zouden belegd hebben in het schema. Niet enkel TD Bank maar ook Moens, Peck en Laan krijgen een lange lijst van mogelijke inbreuken aangewreven. Dat kan impact hebben op het proces over de zaak dat allicht in 2016 in Nederland plaats vindt.
De portfolio van QI werd, na het faillissement, voor 9,85 miljoen dollar verkocht aan Mc Kinsey. De potentiele waarde bij overlijden van de klanten bedraagt 135 miljoen dollar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.