Delta Lloyd accepteert monsterboete toezichthouder

Verzekeraar Delta Lloyd (DL) kreeg vorig jaar een boete van 22,8 miljoen euro opgelegd van de Nederlandse toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) De boete was het gevolg van een vermeend geval van handel met voorkennis. DL had lucht gekregen over een ingreep in de berekening van de zogenaamde rekenrente waarmee pensioeninstellingen hun verplichtingen op langere termijn moeten berekenen. De maatschappij had op basis van die informatie een derivatenpositie afgebouwd.

Emiel RoozenDNB vroeg ook dat financieel bestuurder Roozen zou opstappen. DL trok naar de rechter om de boete van DNB aan te vechten maar het kreeg daar vorige week grotendeels ongelijk. Over Roozen was de rechtbank minder duidelijk. DL besloot vandaag om niet tegen die uitspraak in beroep te gaan. Roozen treedt af en dat doet ook de voorzitter van de raad van commissarissen Jean Frijns. Ondertussen wordt duidelijk dat het opstappen van bestuursvoorzitter Nienk Hoek vorig jaar, ook te maken had met deze zaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.