PolyGenius haalt bezem door klassiek model verzekeringsvergelijkers

Jennifer FitzgeraldVeel prijsvergelijkers in de verzekeringssector zijn in feite opgebouwd als een klassieke database die enkel de knowhow van de bemiddelaar automatiseert en beschikbaar stelt voor de eindklant. In de VS haalt PolicyGenius de bezem door dat model.

Bezoekers van de site starten met een persoonlijke check-up op basis van een aantal simpele vragen. Die vragen kan je beantwoorden met een gradatie die aangeeft hoe zeer de stelling van toepassing is op jouw situatie. De vragenlijst is op 5 minuten ingevuld en daarna krijg je een update van je verzekeringsstatus, op basis van een vergelijking met mensen die hetzelfde profiel hebben. Die status wordt afgesloten met een takenlijst om je verzekeringssituatie op orde te zetten.

PolicyGenius heeft ook een slim opgebouwd leer- en informatie platform. Je kan bijvoorbeeld een filmpje van drie minuten over levensverzekeringen bekijken maar wie meer wil weten kan ook extra informatie aanklikken.

Het platform is voorlopig enkel actief in levensverzekeringen, ziekteverzekering, lijfrenteverzekering en waarborgen voor huisdieren. De verloningsstructuur is nog gebaseerd op commissies. Die zit verwerkt in de tarieven. PolicyGenius is een initiatief van Jennifer Fitzgerald en Francois de Lame. Dat waren twee hooggekwalificeerde Mc Kinsey medewerkers in de verzekeringssector. Zij startten met de site uit frustratie dat iedereen verzekeringen een saaie en moeilijke materie vond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.