Samsung Pay compatibel met betaalkaartlezer

Samsung stelde gisteren twee nieuwe toestellen voor, de Galaxy S6 Edge+ en de Note 5. Wat die twee alleszins gemeen hebben is dat ze er bijzonder goed uit zien. Technisch zijn dit toptoestellen met een belangrijke klemtoon op meer werkgeheugen, een nog groter scherm voor de Galaxy, en een snellere oplaadtijd voor de batterij van beide toestellen.

SamsungSamsung kreeg het de laatste tijd zwaar te verduren in de smartphone niche. Het marktaandeel van de Koreanen viel in Q2 van 2015 terug van 25% naar 22% en de winst van de afdeling smartphones zakte met 38%. Een van de hefbomen om die trend te keren is de introductie van het betaalsysteem Samsung Pay.  De Koreanen slagen er al maanden in om hun vermeende deadlines te missen voor dit project maar gisteren hebben ze eindelijk klare data gegeven. In Korea zelf wordt Samsung Pay beschikbar vanaf 20 augustus. In de VS vanaf 28 september. De rest van de wereld volgt dan snel. De voorstelling van dit cruciale systeem gebeurde door Injong Rhee. Deze jonge  executive vice president mcommerce van Samsung blonk uit in wolligheid en zwierde wat algemeenheden door het zwerk. Nochtans valt er heel wat boeiends te vertellen over Samsung Pay. Niet dat de Koreanen briljant ontwikkelingswerk hebben gedaan, ze hebben met LoopPay gewoon een briljante startup gekocht die over een technologie beschikt waar Samsung het Apple Pay en Google Pay behoorlijk lastig zal mee maken. Die technologie kan uiteraard NFC aan maar kan ook barcodes lezen. Dat betekent dat een handelaar die enkel een gewone betaalkaartlezer heeft, ook met Samsung Pay weg kan. Samsung Pay kan dus gebruikt worden bij iedere shop die vandaag betaalkaarten accepteert.

Rhee haalde fijntjes uit naar de concurrentie toen hij zei dat NFC geweldig is maar dat geen enkele retailer het momenteel in huis heeft. Het pijnpunt voor Samsung Pay blijft de samenwerking met de banken. Rhee noemde tijdens de voorstelling bewust wat grotere namen van kredietkaartschema’s. En hij legde er de nadruk op dat het betaalsysteem ook eigen betaalkaarten van retailers aankan. Als Samsung er in slaagt om zijn betaalsysteem in Europa uit te rollen voordat Apple dat doet kan het een commercieel belangrijke veldslag winnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.