Britse startup ontwikkelt slimme verzekeringsoplossingen voor Chinese Ping An

De Chinese verzekeringsmaatschappij Ping An heeft een slimme alliantie gesloten met de Britse startup Bougt By Many. De verzekeraar gaat reisverzekeringen aanbieden waarvan de voorwaarden ontwikkeld zijn op basis van data afkomstig van sociale media, zoekmachines en online communities. De technologie wordt samen met de Britse startup ontwikkeld.

Bought By Many is in feite zelf een underwriter. Het platform groepeert mensen op basis van zeer specifieke individuele kenmerken die op zoek zijn naar een verzekeringsoplossing. Momenteel biedt het platform acht soorten polissen aan die telkens onderverdeeld zijn op basis van het profiel van de klant. Dat gaat erg ver. In de groep Huisdieren bijvoorbeeld, komen 134 groepen voor omdat zowat alle populaire hondenrassen aparte voorwaarden krijgen. De maatschappij  gaat per groep onderhandelen met de markt en ontwikkelt gepersonaliseerde polissen tegen een zo laag mogelijke prijs.  Op de website beweert Bought By Many dat hun tarieven gemiddeld 18,6% goedkoper zijn dan de markt.

Bought My Many heeft zeven reisverzekeringsformules opgezet voor Ping An. Die hebben een aantal dekkingen waar traditionele polissen geen rekening mee houden maar die duidelijk wel leven in het hoofd van de consument voor reisverzekeringen. Dekkingen zoals hoogtevrees voor lifters en voedselvergiftiging voor avontuurlijke eters klinken erg specifiek en dat is ook de bedoeling. De verzekeraar introduceert de polissen namelijk ook op een erg innovatieve manier, ondersteund door een cookie-applicatie, via WeChat. Bought By Many heeft voor iedere gebruiker van dat platform een specifiek sociaal profiel opgesteld. Dat laat toe om de publiciteit op WeChat erg geïndividualiseerd en gericht te ontwikkelen.

Targeting is also more detailed to reach very niche consumer groups, so a pet policy ad targeted at owners of a Dalmatian, for instance, would never be viewed by the owners of a Labrador

CEO Steve Mendel van Bought By Many

De advertenties lopen door de tijdslijn van de gebruikers van WeChat op het moment dat die nieuws of andere informatieve pagina’s bekijkt op zijn mobiel toestel. Als een gebruiker van WeChat een advertentie aanklikt, komt die ook in de tijdslijn van alle contacten. WeChat heeft zijn zakenmodel daarop ook aangepast. Het tarifeert de advertenties op basis van kliks, doelgroep, locatie en timing. Als een advertentie niet wordt aangeklikt in de eerste zes uren na publicatie, verdwijnt ze van het medium. WeChat introduceert maximaal iedere 48 uur een campagne van hetzelfde merk.

Ping An is de belangrijkste institutionele aandeelhouder van Ageas. De Chinese maatschappij bezit 5,17% van het kapitaal van de Belgische holding. Ping An is ook de tweede grootste verzekeraar van de wereld, gemeten naar beurswaarde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.