Mastercard test betaling met vingerafdruk of gelaatsherkenning

verification MastercardMasterCard en ICS testen in Nederland de mogelijkheid om een betaling in een webshop te bevestigen met een vingerafdruk en / of gezichtsherkenning. Dat gebeurt met 750 klanten van ABN Amro die over een Mastercard kredietkaart beschikken. De proef start al op 19 augustus en loopt tot 30 november.

Wie deelneemt aan de proef kan in die periode betalen zonder een pincode of een wachtwoord in te geven. Als de klant wil betalen in een webshop verschijnt er een pop-up scherm op zijn mobiel toestel. Dat laat toe om de vingerafdruk te herkennen of de gezichtsherkenning uit te voeren.

 “Biometrical technology has been developed to improve both speed and safety of online payments. This test will prove exactly that. And what is easier – and more fun – than paying through a selfie or fingerprint?

Arjan Bol, Country Manager MasterCard Netherlands.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.