Betaalspecialist Stripe gaat samenwerken met Alipay

Het aantal startups voor betalingen is nog nauwelijks bij te houden maar Stripe is zeker een van de meest succesvolle. Toch is dat platform ook relatief onbekend bij het grote publiek. De strategie van Stripe is niet gericht op de eindklant maar op de institutionele markt.  Dat leverde de betaalspecialist een klantenlijst met behoorlijk imponerende namen op. Kickstarter, Lyft, Shopify en Pinterest zijn de meest bekende. Stripe bereidt ook zijn uitrol in België voor. Het programma is momenteel al gelimiteerd beschikbaar in een beta-versie.

Stripe kondigde deze week aan dat het zijn platfStripe Dribbbleorm gaat openstellen voor Alipay, de betaalservice van de Chinese onlineshoppinggigant Alibaba. Alipay heeft ongeveer 300 miljoen gebruikers. Het is daarmee de grootste betaalspecialist ter wereld. De samenwerking betekent een gigantische opportuniteit voor Stripe maar ook voor de klanten van het platform. Alipay dekt ongeveer de helft van de markt voor onlineshopping af. Via Stripe wordt die markt veel makkelijker bereikbaar voor Westerse bedrijven.

Een van de bedenkers van Stripe was Tesla-baas Elon Musk. Het bedrijf werd in 2010 opgericht en het heeft momenteel ongeveer 200 miljoen dollar aan funding opgehaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.