Barclays Bank gaat bitcoins accepteren

De Britse grootbank Barclays gaat bitcoins accepteren als betaalmiddel om een goed doel te ondersteunen. Dat doet de bank allicht vooral om ervaring op te doen met de virtuele munt. De omzet van bitcoins in het zogenaamde ‘charity’ segment is marginaal en dus loopt Barclays ook weinig risico. Barclays werkt overigens samen met een niet nader genoemd platform dat de bitcoins onmiddellijk omzet naar traditionele valuta. De kans is echter groot dat het over de joint-venture tussen Barclays en het Zweedse transactieplatform Safello gaat. Safello sloot eerder dit jaar een samenwerkingsoverenkomst met Barclays Bank om samen een nieuw platform op te richten waar klanten makkelijk bitcons kunnen aan- en verkopen. In een eerste fase zou dat platform gebruikt worden om schenkingen te doen aan goede doelen.

Safello zelf heeft momenteel 20.000 geregistreerde gebruikers. Het platform claimt een omzet van 6 miljoen dollar aan transacties. Omdat de koers van bitcoins erg volatiel kan zijn plaatst Safello een klok op haar website. Die houdt de koers van bitcoin stabiel gedurende vijftien minuten. Als u aan een transactie begint kan u live zien hoelang de koers waartegen u koopt of verkoopt nog gegarandeerd blijft.

Barclays is niet de enige grootbank die stappen onderneemt om bitcoin maar vooral de onderliggende blockchain technologie beter te leren kennen. Ook NYSE, Nasdaq en UBS maakte recent al initiatieven bekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.