Linkedin vernieuwt berichtenservice

Linkedin profileert zich als een specifiek zakelijk netwerk en dat heeft jarenlang voor groei gezorgd. De sociale netwerksite heeft momenteel meer dan 380 miljoen gebruikers. Linkedin werd ook, waarschijnlijk bewust, saai gehouden.  De redenering was allicht dat zakelijke netwerken niet te blits mogen zijn want dat zou de doelgroep kunnen afschrikken. Dat oubollige karakter kan op termijn een bedreiging zijn voor het netwerk. Communicatie steunt steeds meer op beeld en korte tekstboodschappen en die trend is ook duidelijk aanwezig bij de jongere generatie managers en zaakvoerders. En dus grijpen ze in bij Linkedin. De klunzige berichtenservice krijgt een totale make-over en gaat meer lijken op Whatsapp van Facebook.

LinkedIn’s director of product management, Mark Hull

“We know people love to message each other. As you would over text or in-person, it’s now easier for you to have meaningful yet lightweight ways to reach out and light up your professional relationships through conversations.”

LinkedIn-messaging-experience-2Wie een bericht verstuurt via Linkedin kan voortaan een document of een foto meesturen maar ook emoticons en stickers worden mogelijk. De nieuwe interface van de berichten is er duidelijk op gericht om te evolueren naar een snelle chatomgeving.  Linkedin overweegt om ook gesproken conversaties en videoconversaties mogelijk te maken. Moderne berichtendiensten zoals Messenger en Whatsapp hebben dat al langer. Linkedin werkt ook aan  een slimme assistent die bijvoorbeeld de gegevens van een contact toont voor een bericht wordt verstuurd. Met die service kunnen ze een duidelijk verschil maken. De netwerksite beschikt over erg gedetailleerde profielen van haar gebruikers. Iedereen die momenteel Linkedin gebruikt zal ook de nieuwe berichtenservice kunnen gebruiken, ongeacht of ze Premium zijn of niet. Wie Premium is kan ook InMail blijven gebruiken.  Linkedin is momenteel bezig met de uitrol van de dienst voor Engelstalige profielen. De andere talen volgen later.

Eerder kondigde Linkedin ook al de start van Clipping aan. Dat is een functie die het makkelijker  maakt om slides en videopresentaties te delen en te bewerken. Op die manier wil Linkedin werken aan een sterkere positionering van Slideshare. Slideshare heeft 70 miljoen gebruikers per maand en het volume aan presentaties verdubbelde tussen 2013 en nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.