Rij Veilig app blokkeert smartphonefuncties

De Nederlandse verzekeringsmaatschappij ASR zet de Rij Veilig app in de markt. Die blokkeert een aantal functies van de smartphone als het voertuig waarin hij zich bevind sneller rijdt dan 15 kilometer per uur. De app meet de snelheid via de gps-functie van het toestel. Onder meer de socialemedia-apps, sms-berichten, de internet-connectie en handheld bellen zijn niet meer mogelijk als Rij Veilig wordt ingeschakeld. Gebruikers kunnen nog wel hands-free bellen en ook de navigatie blijft beschikbaar.

Navigatie blijft ingeschakeld

Navigatie blijft ingeschakeld

Op het moment dat het voertuig stilstaat gaan alle functies opnieuw in werking. Berichten die ondertussen zijn binnengekomen worden beschibaar. Wie zich met het openbaar vervoer verplaatst of wie als passagier in een wagen zit kan de blokkering opheffen en zich aanmelden in de passagiersmodus.

Uit onderzoek van de verzekeraar blijkt dat bijna een kwart van de auto-ongevallen wordt veroorzaakt omdat de bestuurder afgeleid is. Dat gebeurt vaak door het bedienen van een telefoon. ASR stelt de app gratis ter beschikking. Voorlopig is hij enkel in een Androïd versie downloadbaar.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.