Luxemburgse grootbanken kiezen Digicash voor P2P- betalingen

Vier Luxemburgse grootbanken, BCEE, Post Luxembourg, BIL en BGN BNP Paribas, introduceren een person-to-person (P2P) betaalservice, samen met betaalplatform Digicash. Gebruikers van Digicash Transfer kunnen tot 10.000 euro SEPA conform overmaken, enkel door het mobiel telefoonnummer van een begunstigden en een pincode in te geven.

Digicash P2P

De overschrijving gebeurt kostenloos. Bij een aantal banken gebeurt ze ook onmiddellijk als de zender en de ontvanger klant zijn bij dezelfde bank. In het andere geval is dat maximaal een dag later.

Digicash gebruikers kunnen Digicash Transfer activeren door hun telefoonnummer te valideren in de Digicash App. Ze kunnen daarna onmiddellijk geld overschrijven en ontvangen. Wie geld ontvangt krijgt een SMSje. Betalingen aan niet-gebruikers blijven vijftien dagen on hold. Als de ontvanger in die periode de app activeert wordt de betaling dadelijk zichtbaar.

Luxemburg heeft een van de hoogste penetratiegraden ter wereld voor smartphones. 12% van de bevolking heeft de Digicash app gedownload. Er is dus nog een stevig groeipotentieel voor de jonge start-up.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.