ING neemt Belgisch digitaal loyaltyplatform Qustomer over

QustomerING heeft het Belgische digitale loyaltyplatform Qustomer overgenomen. Qustomer startte in 2012 met een getrouwheidskaart die in alle winkels kon gebruikt worden. Op zich was dat al innoverend omdat getrouwheidskaarten tot op dat moment meestal gelinkt waren aan een specifieke winkel of winkelketen. De Qustomer loyaltykaart werkte via QR-codes maar al snel kwam er ook een smartphone-app die met een tablet in de winkel kon gescand worden.

Het loyaltyschema sloeg meteen aan en momenteel heeft Qustomer meer dan 800.000 gebruikers en meer dan 1000 aangesloten winkels. Qustomer had echter ook beperkingen. Het schema is bedacht vanuit een loutere visie op loyalty en het beschikt niet over betaaltechnologie. Succesvolle betaalapps zoals Seqr zijn omgekeerd gebouwd. Zij vertrekken vanuit een strategie om betalen contactloos en digitaal te maken en ze koppelen dat aan de mogelijkheid om daar een loyaltyschema naast te ontwikkelen.

De overname door een grootbank maakt het mogelijk om dat euvel snel op te lossen. Anderzijds verliest Qustomer zijn onafhankelijkheid. Dat hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn. In Nederland nam Rabobank in 2012 tachtig procent van de aandelen van My Order over. Door die overname kreeg het betaalplatform meer middelen ter beschikking maar vooral ook meer gerichte knowhow. Het was het begin van een snelle expansie in Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.