Partnership Panasonic en Allianz beschermt woning slimmer

Allianz en Panasonic gaan samenwerken om sneller en beter te kunnen ingrijpen bij incidenten die zich voordoen in woningen. Bij een incident zoals inbraak of een waterlek stuurt het Panasonic Smart Home System een bericht naar een app op de smartphone of tablet van de klant. In het huis gaat een alarm af en tegelijkertijd wordt de centrale van Allianz Global Assistance verwittigd. Het systeem werkt op basis van een reeks sensoren die in het huis zijn geïnstalleerd. Die zijn verbonden met een centrale via Ultra Low Energy (ULE). Het service center van Allianz Global Assistance onderneemt een reeks acties in geval van een alarm. Die kunnen verschillend zijn in functie van de aard van het incident. Het kan zijn dat een passende vakman wordt gestuurd maar evengoed komt een veiligheidsteam ter plaatse in geval van een inbraak. Er is ook een sleutelmaker beschikbaar om het huis veilig en correct te kunnen betreden.

Momenteel is de service enkel beschikbaar in Duitsland.

Eerder startte AXA Belgium al een samenwerking met Nest. Bij de start van dat partnership werd Nest vooral neergezet als een slimme rookdetector maar het systeem evolueert ondertussen naar een volledige vergelijkbaar veiligheidsdomoticasysteem. Het is niet bekend of AXA die samenwerking wil uitbreiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.