Belgische CEO van Zurich stopt overnamegesprekken RSA

kristof-terrynKristof Terryn, de Belgische CEO van Zurich Insurance, zet de onderhandelingen over de overname van RSA Insurance stop. Dat blijkt uit een mededeling die het bedrijf vandaag publiceerde.

Zurich startte op 28 juli exclusieve gespreken met RSA. De prijs van die transactie werd op 8,6 miljard dollar geschat en daar hadden een aantal analisten bedenkingen bij. In augustus kreeg de maatschappij een stevige tik omdat ze als verzekeraar een belangrijk aandeel zal hebben in de schade na de ontploffingen in de Chinese havenstad Tianjin. Zurich verwacht dat de schade, na tussenkomst van de herverzekeraar, 275 miljoen dollar zal bedragen. Dat tast het resultaat van het derde trimester van de verzekeraar aan. Allicht zal Zurich een verlies van 200 miljoen dollar aankondigen.  Zurich bevestigt dat het afspringen van de overnamepoging niks te maken heeft met de lopende due dilligence. Uit het onderzoek van de boeken is niks abnormaals gebleken, aldus het persbericht. Na het afspringen van de overnamegesprekken steeg de koers van RSA met 21%. Zurich kreeg een tik van meer dan 2%.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.