Mobiele bank Monese mikt op inwijkelingen

Norris KoppelEngeland is de  uitvalsmarkt voor innovatieve start-up bankjes. Na Atom, Mondo en Starling startte deze week ook Monese op. Oprichter Norris Koppel ondervond als immigrant hoe moeilijk het is om een bankrekening te openen als je geen Engelsman bent. Daar speelt Monese op in. De doelgroep zijn vooral immigranten die snel een rekening nodig hebben maar niet over de Engelse nationaliteit beschikken. In Engeland is dit een erg belangrijke groep waar door de klassieke banksector weinig aandacht aan besteedt.

Een rekening openen bij Monese is zeer eenvoudig. Het volstaat om een foto van je identiteitskaart en een selfie te nemen en die via de app te versturen. Het IT-systeem van Monese kan op basis van die simpele gegevens alle formaliteiten klaren en dat is een sterke troef. Bij een aantal andere West-Europese mobiele banken moet je nog een klassieke opstartprocedure doorlopen.

De bank biedt een rekening aan waar klanten geld in verschillende valuta kunnen onderbrengen. Dat is sterk argument dat volledig kleeft op de specifieke doelgroep die ze kiezen. De meeste basistransacties, zoals het openen van een rekening, in-shop betalingen en nationale overschrijvingen, zijn gratis. internationale overschrijvingen en ATM-transacties kosten 50 pence maar je kan iedere maand 5 jokers inzetten om ook die transacties gratis te krijgen. Monese heeft geen volledige banklicentie en kan geen leningen of kredieten toestaan. Er is wel een Visa debetkaart die in trendy kleurtjes verkrijgbaar is. Monese is louter als app beschikbaar en voorlopig enkel voor Androïd. De bank draait de eerste drie maanden in beta en enkel op invitatie. Er zouden zich reeds 50.000 kandidaten hebben aangemeld om klant te worden bij Monese.

De sterke producten van Monese:

  • De zeer snelle opstart van een rekening
  • Een aantrekkelijke kostenstructuur met een zeer goedkoop tarief voor transfers naar het buitenland
  • Een rekening in meerdere valuta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.