Wordline knoeit verder terwijl Seamless de markt digitaliseert

Seamless, het moederbedrijf boven de ook bij ons snel groeiende betaaloplossing SEQR, introduceert morgen een digitaal cashregister dat volledig in-app gebouwd is. Digitale cashregisters zijn een belangrijk element van het succes van betaalplatformen zoals Square. Bij Square hebben ze het toestel laten evolueren naar een intelligent systeem dat de basis kan zijn van een modern cashmanagement. Het register van Square kreeg ook een volledige make-over en werd een trendy hebbeding. Seamless kiest voor een compleet andere strategie en gaat volledig digitaal. De handelaar heeft met andere woorden geen fysieke hardware meer nodig om betalingen te ontvangen, tenminste, als de klant in-app betaalt. Alle functionaliteiten zitten voortaan geïntegreerd in de MyShop functie van de SEQR app. Via die functie kan een handelaar zijn producten en diensten ook aanbieden op Facebook, Pinterest en Tumblr. SEQR evolueert dus snel naar een digitaal platform waar promotie, verkoop, snelle betaling en loyalty geïntegreerd aanwezig zijn.

seqr

In België koos de Colruyt groep begin dit jaar voor een partnership met SEQR. Dat gaf de app een belangrijke boost.

Ondertussen moet betaalgigant Wordline met de broek op de schoenen toegeven dat het er al een week lang niet in slaagt om de handelaars die haar systeem gebruiken te provisioneren voor de betalingen die ze deze week binnen kregen. Wordline kreeg eerder ook al een paar keer problemen om het Bancontact-systeem in de lucht te houden, vaak op commerciële piekperiodes. De digitalisering van het betaalsysteem doet de klassiek georganiseerde sector pijn. Als de logge systemen van die klassieke giganten dan ook nog barsten gaan vertonen kan de betaalindustrie er heel snel compleet anders gaan uitzien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.