Autoverzekering gestuurd door telematics

In Engeland bieden de Automobile Association (AA) en  underwriter Insurethebox een verzekeringsdekking aan die specifiek ontwikkeld is voor nieuwe bestuurders.

Insurethebox is een dochterbedrijf van de Japanse verzekeraar Aioi Nissay Dowa. Bestuurders die zich bij de maatschappij verzekeren krijgen een stukje hardware in de wagen ingebouwd waarmee de maatschappij een aantal belangrijke parameters over het rijgedrag meet.

Wat meet de box?

  • Het tijdstip waarop je de wagen gebruikt
  • De snelheid en de aard van de weg waarop je rijdt
  • Snel optrekken en snel stoppen
  • Het aantal kilometers die je rijdt in het algemeen en op autowegen
  • Het aantal ritten die je maakt.

Alle informatie wordt op een SIM-kaart opgeslagen en doorgestuurd naar de maatschappij. Bestuurders kunnen de info opvolgen op hun persoonlijke pagina van de verzekeringsmaatschappij. De dekking van Insurethebox wordt niet afgeleverd voor een bepaalde termijn maar voor een bepaald aantal gereden miles. Als de limiet bereikt is wordt die opgehoogd met het aantal verdiende bonusmiles. Verzekeringnemers die veilig rijden kunnen tot 100 miles per maand gratis verdienen. Je kan ook extra miles bijkopen.

Insurethebox gebruikt de informatie die het toestelletje doorseint ook om gestolen wagens te recupereren. Bij een ongeval meet het toestel de impact en stuurt eventueel de hulpdiensten ter plaatse.

AA gaat de polis van Insurethebox specifieker aanbieden aan bestuurders die de rijschool bij hen hebben gevolgd. De basisdekking omvat 6000 miles en als de limiet bijna bereikt is krijgt de verzekerde een tekstberichtje. Ophogen kan dan met bundels van 250, 500, 1000 of 2000 miles. De berekening voor de premie van die extra bundels gebeurt op basis van de data die de box heeft doorgestuurd. AA wil op die manier de principes over defensief rijden die ze in de opleiding meegeven direct doortrekken in het concrete rijgedrag van hun leerlingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.