Kerv, als contactloos betalen een juweeltje wordt

Op Kickstarter verscheen een erg opvallend project uit de betaalindustrie. Kerv is een ring waarmee je een beperkt bedrag contactloos kan afrekenen. In de eurozone bedraagt het maximum 25 euro, in de VS is dat 25 dollar.  Er is ook een Kerv MasterCard versie waarmee je hogere bedragen kan opladen. De ring werkt dan als een prepaid debetkaart. Kerv draait op een NFC-protocol en is bijzonder handig als je gaat sporten of om snel te betalen in het openbaar vervoer. Kerv werkt ook via de Oyster terminals die het openbaar vervoer in Londen bijzonder efficiënt maken.

Kerv

De Kerv ring is gekoppeld aan een Kerv rekening. Die rekening kan geprovisioneerd worden vanuit een betaalrekening bij de bank, een debetkaart of een kredietkaart. Het is mogelijk om meerdere ringen aan dezelfde rekening te koppelen, limieten in te stellen en automatische funding te regelen als de rekening onder een bepaalde drempel zakt. De stand van de rekening, de instellingen maar ook de transacties verschijnen op een Kerv-app. In die app kan je de ring, bijvoorbeeld na verlies, blokkeren.

De ring is uitgevoerd in een soort zyrconium legering waardoor hij erg licht is. De elektronische componenten zijn waterresisitent.

Kerv vraagt 77.000 pond funding op Kickstarter. Op meer dan twee weken voor het einde van de campagne is dat bedrag bijna toegezegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.