Chase Pay wil markt inpakken met pragmatisme

Het aanbod van mobiele betaaldiensten krijgt er nog een stevige concurrent bij. JP Morgan Chase, toch een van de grootste banken wereldwijd, zet Chase Pay in de markt. Chase Pay zal bij de meeste belangrijke retailketens beschikbaar zijn maar ook de grote apotheekketens en tankstations in de VS, die vaak omwille van concurrentie-overwegingen, niet van start zijn gegaan met de systemen van Google of Apple, zouden het Chase Pay accepteren. Dat heeft uiteraard met de enorme impact van de grootbank te maken. Chase heeft 94 miljoen betaalkaarten in omloop en die krijgen allemaal een automatische upgrade naar het Chase Pay. Volgens de bank heeft de helft van de Amerikanen een credit- of prepaid card bij hen.

Gebruikers van Chase Pay kunnen meteen ook genieten van een sterk loyalty en promotieluik. Die zijn ook verbonden met de creditcard van Chase.

Opvallend is dat Chase Pay gebaseerd is op QR-codes en nog niet op een NFC-protocol. De bank maakte die keuze omdat ze de app zowel op Androïd als op Apple wou laten functioneren. Chase sloot ook een samenwerking met CurrentC. Dat is het mobiele betaalvehikel van een reeks grote retailketens in de VS. De ontwikkeling van CurrentC sleept al aan van 2012 maar verder dan een beta testversie kwam het platform nog niet. Ondertussen vocht het platform wel een koude oorlog uit met onder meer Apple. Een aantal ketns van CurrentC weigerden om Apple Pay te faciliteren.

Het is duidelijk dat Chase Pay een zeer pragmatische strategie gebruikt en keuzes maakt die toelaten om zeer snel een kritische massa te bereiken. Gekoppeld met de enorme eigen klantendatabase zou Chase Pay wel eens een behoorlijk zware impact kunnen krijgen op de markt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.