Combinatie Hello Bank en BNP Paribas Fortis is coherent verhaal

Michael AnseeuwDe klanten van de 160 kantoren van BNP Paribas Fortis kunnen momenteel kennis maken met het aanbod van Hello Bank. In de kantoren staat een totem opgesteld. Als ze daar met de bijhorende iPad overgaan licht er informatie op over de diensten van de trendy bank. ‘’De actie sluit aan bij de merkbeleving die we Hello Bank willen meegeven’, zegt Head of Alternative Retail Brands BNP Paribas Fortis Michel Anseeuw.

Hello Bank ging in België snoeihard van start. Dat had veel te maken met een staaltje goeddoordachte marketing. Naast Hello Bank zette Anseeuw Hello 4 you neer, een aantrekkelijk alternatief voor de leden van het wat stoffige jongerenconcept Mine van BNPParibasFortis. Die stapten uiteraard massaal over waardoor Hello Bank voor zijn opstart niet louter afhankelijk was van nieuwe instappers.

‘Met de totems gaan we door op datzelfde  stramien’, zegt Anseeuw. ‘Wie instapt in het Hello 4 you’ pakket krijgt het beste van twee werelden. De klant blijft genieten van de full service van BNPPF en krijgt ook het aanbod van Hello Bank bij.’

In Frankrijk is Hello Bank een aparte full service bank en daar moet de klant zelfs kiezen tussen Hello Bank en BNPParibas. “Wij merken dat de vermelding van het merk  BNPParibas Fortis  in de tagline van Hello Bank de klant vertrouwen geeft”, zegt Anseeuw. De klant moet de vrijheid hebben om zelf zijn bank of banken te kiezen.

België mikt met Hello Bank duidelijk op een publiek onder dertig jaar. Dat heeft impact op het aanbod. “Als klanten ouder worden, wordt hun behoefte aan financiële oplossingen complexer”, zegt Anseeuw. “Als ze die oplossingen niet meer vinden bij Hello Bank, bieden we een product aan van BNP Paribas Fortis. Dat bekijken we echter als een soort commodity. De bankrelatie blijft bij Hello Bank. Anseeuw laat er echter geen twijfel over bestaan dat Hello Bank in België strategisch als een opstap naar het moederhuis wordt gepositioneerd.

Anseeuw wil voorlopig geen cijfers geven over de groei van Hello Bank. Er komt eerst een reporting op groepsniveau en pas daarna wil de bank de ventilering over de verschillende landen bekend maken.

Hello Bank is ondertussen actief in 5 landen. Naast België, Frankrijk, Duitsland en Italië startte dit jaar ook Oostenrijk op. In al die landen bouwt de hippe bank aan een osmose van financiële- en niet financiële diensten. De hoofdlijnen van dat ecosysteem zijn in alle landen vergelijkbaar maar ze zijn nergens hetzelfde. Ieder land ontwikkelt een aanbod in functie van de specifieke noden van het gekozen klanten segment.

In België steunt het Helo universum momenteel op drie belangrijke pijlers. Naast het producttechnische aanbod van Hello Bank is er Hello Play, een sterk techno-geprofileerde muziekcommunity, en Hello Crowd, een soort hub voor alternatieve financiering. Hello crowd is een apart crowdfudingplatform waar noch de project initiators, noch de project funders, klant moeten zijn van Hello bank!

We streven ernaar om die modellen te integreren met mekaar en ze technologisch te connecteren over de universums heen zegt  Head of Sales Hello Bank Lieve De Mol. “Zowel Hello Bank als BNP Paribas Fortis hebben een eigen en duidelijke identiteit. Klanten kunnen vrij kiezen voor een van beiden of voor een combinatie van de twee. Je weet perfect wat je mag verwachten van beide banken maar de combinatie van beiden blijft een coherent verhaal vormen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.