IPO ABN Amro met overnamebescherming

ABN_AMRO_Hoofdkantoor_03

ABN Amro maakte vandaag bekend dat het in het vierde kwartaal van dit jaar opnieuw naar de beurs trekt. Enkel onvoorziene omstandigheden kunnen die IPO nog tegenhouden. Opvallend aspect: de bank gaat geen aandelen plaatsen maar certificaten op aandelen. ABN Amro bouwt daarmee een beveiligingsconstructie op tegen een eventuele vijandige overname. De kosten voor deze plaatsing van de eerste schijf van ongeveer dertig procent van de aandelen bedragen 9,5 miljoen €. Er volgen nog drie bijkomende plaatsingen. Ander opvallend aspect: de Raad van Bestuur maar ook het personeel krijgen geen korting of voorrang bij de aankoop van de certificaten. ABN Amro wil in 2017 de helft van de gerealiseerde winst uitkeren als dividend.

De bank heeft een zeer uitgebreide website opgebouwd met alle nuttige informatie over de beursgang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.