Aegon opnieuw winnaar Social Media Award ITDS

In Nederland heeft Aegon voor het tweede jaar na mekaar de Gouden Social Media Award gewonnen. De verkiezing wordt al vijf jaar lang georganiseerd door consultancybedrijf ITDS.

CTFCqsvWUAEqGrgDe jury looft vooral de manier waarop Aegon een directe relatie opbouwt met de klant en via co-creatie in dialoog met de klanten haar productaanbod in vraag durft te stellen. Medewerkers worden op die manier merkwerkers en zijn sociale online ambassadeurs voor de maatschappij , aldus de jury.

Aegon integreerde dit jaar een CRM-systeem en sociale data. De verzekeraar maakt gebruik van online video om informatie te verstrekken over haar producten en dienstverlening .

De Zilveren Award ging naar Centraal Beheer. Die maatschappij werd vorig jaar nog vierde. “Social Media is bij Centraal Beheer een geïntegreerd onderdeel geworden van de online strategie. Aan de basis ligt een sterke contentstrategie, gebaseerd op de pijlers informeren, vertrouwen, ondersteunen en vermaken”, aldus de jury. Centraal Beheer blijft ook verder bouwen op haar ondertussen legendarische slogan “Even Apeldoorn bellen”.

Nationale Nederlanden gaat met de Bronzen Award aan de haal. Opmerkelijk is dat NN de medewerkers actief betrekt in de strategie. “Medewerkers van Nationale Nederlanden zijn actief betrokken bij de Social Media-activiteit. Zo zet de organisatie haar medewerkers in om proactief uit eigen naam over Nationale Nederlanden te communiceren op Social Media”, aldus de jury.

Karlijn Mutsaerts, Manager Social Media Practice van ITDS had nog een waarschuwing in huis voor de verzekerindustrie. “Verzekeraars hebben sinds de start van de Social Media Insurance Monitor vijf jaar geleden een enorme inhaalslag gemaakt”, zegt ze. “Tegelijkertijd blijkt echter dat verzekeraars het spel van Social Media – luisteren, meten, rapporteren en leren – nog niet beheersen. Vaak blijft het bij het afvinken van checklist. Van metingen en data wordt onvoldoende gebruik gemaakt. Voor een impactvolle inzet van Social is tot in de top van het bedrijf een nieuwe beleving nodig. Een ander DNA, andere KPI’s en andere competenties. Ook de inzet van mobiel blijft achter, terwijl de klanten juist hier te vinden zijn. Daar waar de klant kan worden benaderd, weten de verzekeraars ze nog niet te vinden. Een mobile experience is ver te zoeken. Dus haken klanten af en worden nieuwe klanten gemist. Dat geldt zeker voor millennials, die 220 keer per dag mobiel zijn. Zij willen geen kunstjes, maar gemakkelijk en letterlijk één-op-één worden benaderd. Als we daarnaast ook de ontwikkelingen buiten de branche in beschouwing nemen, is het voor de verzekeringsbranche twee voor twaalf.”


Tijdens Status Update op 10.12.2015, maakt Financelab de resultaten van de survey over de inzet van Social Media bij de Belgische verzekeraars bekend. Marjolein Poot, Social Media Manager Aegon, is een van de gastsprekers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.