Apple wil vriendenbetaaldienst activeren

Apple onderhandelt met een aantal Amerikaanse banken over de opstart van zogenaamde P2P betaaldienst waarmee personen met hun smartphone geld naar mekaar kunnen overmaken. Dat meldt The Wall Street Journal. Apple gaat op die manier de concurrentie aan met onder meer Venmo, een dochterbedrijf van Paypal. Onder meer Chase, Wells Fargo en Capital One worden genoemd als potentiële partners.

De toepassing zal allicht een uitbreiding zijn van Apple Pay. Blijkbaar zou Apple geen fee aanrekenen aan de banken voor deze nieuwe dienst. Het is niet duidelijk of er wel een vergoeding komt voor de gebruikers zelf.

Betalen kan ook al via Messenger en Whatsapp 

Messenger en Whatsapp introduceerden eerder al een mogelijkheid om geld over te schrijven met een berichtje. In de regio’s waar Messenger de applicatie al activeerde verschijnt een $ icoontje boven het klavier. Als je daarop drukt opent er een box waar je het bedrag kan invullen dat je wil overmaken. Om de functie te kunnen gebruiken moet je een debetkaart linken aan je Facebookaccount. Het geld passeert ook via de servers van Facebook zelf. Ook de ontvanger moet een kaart aan zijn rekening linken, anders houdt Facebook het geld op haar eigen account tot de koppeling gemaakt is.

Facebook bouwde zijn eigen betaalsysteem tussen personen helemaal zelf op maar het praat wel met Stripe over een meer gesofisticeerde betaalknop. Snapchat koos ervoor om zijn betaalfunctie Snapcash op te zetten met Square, het betaalplatform van Jim Mc Kelvey en Jack Dorsey. Wie de app gebruikt en een bedrag intikt in een bericht, ziet een groene knop oplichten. Door die aan te klikken activeer je de betaling. De transactie wordt uitgevoerd als je het bericht verzendt.

Het idee voor Snapcash ontstond op een grappige manier toen Jack Dorsey de eigen betaalfunctie van Square testte en een overschrijving van 25 dollar deed via een berichtje naar CEO van Snapchat Evan Spiegel. Die vond de applicatie blijkbaar erg handig en hij vroeg Dorsey om het ook voor hen te ontwikkelen.

email-exchange-evan-jack2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.