Helvetia definitief weg uit België

Nationale Suisse Group, de Zwitserse verzekeringsonderneming die in ons land decennialang actief was als Nationale Suisse Belgium, werd vorig jaar in oktober verkocht aan Helvetia. Daar waren ze niet van plan om de Belgische activiteiten lang in stand te houden. De Belgische dochtermaatschappij was archaïsch georganiseerd en het verloop van het aantal topmanagers verbaasde de ganse sector. De drie dochterbedrijven van Nationale Suisse Belgium: De Europese, Arena en Vander Haeghen & C°, zijn dan weer wel mooie prooien.

Al zeer snel, op 6 februari 2015, kondigde de bedrijfsleiding van Helvetia aan dat het zijn Belgische dochter samen met de underwriters Vander Haeghen & C° en Arena, verkocht aan private equityfonds Enstar Group. Die brachten de participatie onder bij dochterbedrijf  Torus Insurance Group. De overnameprijs bedraagt 32,8 miljoen euro.

De overdracht van die drie bedrijven is pas nu definitief afgerond.

Eerder verkocht Helvetia ook al reisverzekeraar De Europese aan de Spaanse Mapfre Asistencia. De Spanjaarden zijn blijkbaar grote fans van Google Translate want ze kondigen die overname op hun website aan met volgende tekst

Een nieuwe verzekeraar is achter alle Europese producten reisverzekering, maar het bedrijfsleven verder als gebruikelijk. Onze teams van een derwriting en trots vorderingen blijven tot het hoogste niveau van service te bieden aan alle klanten.

Met de twee verkooptransacties is Helvetia nu ook officieel volledig van de Belgische markt verdwenen.

Helvetia blijft wel commercieel actief in ons land, voor het verzekeren van kunst. Dat gebeurt via haar filiaal in Liechtenstein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.