BUNQ,bankieren met een app

De Nederlandse ondernemer Ali Nikham is een onconventionele verschijning in de financiële wereld. Nochtans is hij de eerste die er de laatste tien jaar in geslaagd is om een nieuwe banklicentie te bekomen. Hij verzamelde een slordige zeventien miljoen euro en startte daarmee BUNQ op. In feite is dat een IT-platform dat bankdiensten levert. BUNQ werd in mekaar geknutseld door een team van een veertigtal techneuten zonder al te veel bankervaringen. Dat is ook de bedoeling van Nikham. Hij wil niet te veel klassieke financiële denkpatronen in zijn jonge bedrijfje laten binnensluipen.

Bij de opstart was BUNQ enkel beschikbaar via een app. Klant worden kon overigens bijzonder vlot. Op minder dan vijf minuten kan je de app activeren en aan een rekening koppelen. Een rekening openen kan met een scan van ID-kaart, een nummer van je mobiel en een selfie. Om de rekening te activeren moet je ook een bedrag overmaken. Betalen met BUNQ gebeurt bijvoorbeeld met een vingerafdruk en een selfie. Geen gedoe met codes of kaarten dus.

Die rekening is overigens niet verscholen achter een complexe IBAN-code. De code wordt door BUNQ versleuteld en vertaald naar een alias. Ieder alias is gekoppeld aan een emailadres of een mobiel telefoonnummer.

Het jonge bedrijfje concentreerde zich aanvankelijk vooral op contactloze geldtransferts via de smartphone. (de zogenaamde peer-to-peer betalingen) Daar werd een trendy sausje over gegoten met heel veel aandacht voor een toffe gebruikerservaring. Oprichter Nikham maakt nu bekend dat er een paar nieuwe functionaliteiten bij BUNQ worden opgestart. Gebruikers kunnen hun vrienden inbrengen in de app en via een chatfunctie onderling kleine contactloze geldtransferts  uitvoeren met een tekstberichtje.

In de app kan je voortaan ook verschillende rekeningen combineren en per transactie eenvoudig in-app switchen tussen die rekeningen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.