Carrefour versterkt greep op betaalverkeer

Carrefour wil zijn greep op het betaalverkeer verstevigen. Samen met Visa introduceert het een nieuwe prepaid betaalkaart onder de naam Flex.

De kaart is als cadeaukaart verkrijgbaar in de winkel. Je laadt ze op met een bedrag tussen 20 euro en 150 euro. Dat kan in het merendeel van de 749 Carrefour winkels.

Flex is eigenlijk een opstapje naar een effectieve mobiele Carrefour portefeuille. De houder van een Flex kaart kan het saldo van die kaart online of aan de kassa van een Carrefour winkel opvragen. Het saldo staat ook vermeld op het Carrefour kassaticket dat je ontvangt na betaling.

Carrefour Flex

Herladen kan aan de kassa van een Carrefour winkel, via overschrijving naar de Flex-rekening of via homebanking. Aan elke rekening kunnen vier kaarten gekoppeld worden. De kaarten zijn gekoppeld aan een homebankingsysteem en een budgettool.

De aanschaf van een Flex-kaart kost 6 euro maar daar komt 1,5 euro per maand bovenop als ze gebruikt wordt als herlaadkaart.

Flex kan gebruikt worden in alle vestigingen van Carrefour maar ook in alle andere winkels met elektronische betaalapparatuur, zowel in België als in het buitenland. Carrefour Flex heeft een NFC-chip waardoor contactloos betalen mogelijk wordt. Betaalplatform SEQR dat een samenwerkingsakkoord sloot met Colruyt, werkt voorlopig nog met QR-codescanning. SEQR kondigde wel aan dat het volgend jaar ook opstart met NFC. Ook KBC, Belfius en Bancontact werken voorlopig via QR technologie.

Flex is overigens niet enkel een betaalkaart. Ze kan ook getrouwheidsprogramma’s verwerken en combineren. Gebruikers kunnen zich registreren voor de getrouwheidsprogramma’s Carrefour Bonus Card en Spaar en Pluk. Zo genieten ze heel eenvoudig van de bijbehorende voordelen. Bovendien kunnen gebruikers op die manier al hun punten sparen op één enkele kaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.