AXA Belgium groepeert communicatie in Newsroom

AXA Belgium brengt de communicatiemensen die actief zijn in sales, marketing, de communicatiedienst , risk en het contact center samen in een gemeenschappelijke newsroom. Dat is een fysieke redactieruimte waar de verschillende communicatiemensen recurrent of ad hoc met mekaar overleggen met een oog op de actualiteit en het andere op de interne planning. “Op die manier ontstaat er een nieuwe dynamiek tussen de verschillende teams”, zegt Head Communications AXA Bank Europe Wim Pauwels. “Iedereen kent iedereen en ze kennen elkaars sterke punten.”

Wim Pauwels

AXA Belgium ontwikkelt via de Newsroom ook een  actieve strategie in de sociale media. Dat zal gebeuren via Facebook, Twitter en Linkedin. Twitter wordt het medium voor klantenzorg. AXA Belgium mikt op responstijden tussen 6 en 12 uur. Voor urgenties en reputatiedossiers schakelt de maatschappij ook Whatsapp in. De communicatie via sociale media zal gebeuren door teamleden van de departementen strategische marketing en customer care.

De Newsroom heeft volgens Pauwels een aantal belangrijke voordelen.

  • Het biedt snelheid: door voortdurend overleg en fysieke nabijheid slaagt de maatschapij er met de verschillende communicatieteams beter in om kort op de bal te spelen en veel sneller te communiceren via de verschillende kanalen. Snelheid is voor Wim Pauwels de essentie in een digitale wereld.
  • AXA Belgium kan via de Newsroom veel sterker inzetten op storytelling. Waar vroeger marketing en communicatie verschillende beroepen waren, groeien vandaag alle communicatieberoepen dichter naar elkaar. De doelgroepen van AXA Belgium wensen content en die worden door een intense samenwerking tussen de verschillende experten aangeleverd onder de vorm van infographics, blogs of journalistieke verslaggeving, ongeacht doelgroep of kanaal.
  • Een hogere relevantie: door optimale re-use en alignering in planning en opdrachten, verhogen alle communicatieteams hun slagkracht. Een video van een beleggingsexpert van AXA Belgium kan bijvoorbeeld gebruikt worden door de agenten van de maatschappij. Via YouTube en Twitter brengt de maatschappij dezelfde content naar andere geïnteresseerde doelgroepen.

De volledige communicatie van de maatschappij wordt voortaan verwerkt en gepland via de Newsroom. AXA Belgium heeft wel aparte communicatiekanalen voor de bankactiviteiten en voor het verzekeringsbedrijf. “Commercieel staan die bedrijven op verschillende posities”, zegt Pauwels. “De bank is een challenger, de verzekeraar is een marktleider. De splitsing van beide organisaties maakt ze flexibeler en sterker omdat ze allebei sneller en efficiënter kunnen inspelen op hun respectievelijke uitdagingen. Dat geldt ook voor de twee communicatieteams. Maar we blijven wel hetzelfde merk gebruiken. Dat zorgt voor een sterkere band naar de eindklant.

AXA Newsroom is genomineerd als Social Media Insurance Event

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.