Preventieve dienstverlening bij Allianz

Verwarmingsinstallatie op steenkool, stookolie of hout moeten jaarlijks onderhouden worden. Een centrale verwarming op gas moet in Vlaanderen elke 2 jaar een onderhoud krijgen, in Wallonië en Brussel elke 3 jaar. Wie deze wetgeving niet naleeft, riskeert een geldboete. Slecht onderhoud van verwarmingsinstallaties is de oorzaak van 10% tot 20% van de woningbranden.

Verzekeraar Allianz biedt klanten met een Home-Plan woningverzekering de optie aan om dat onderhoud te regelen via Allianz Global Assistance.  Voor slechts 112 euro (gas) of 138 euro (andere) kunnen klanten een onderhoud laten uitvoeren door een erkende chauffagist. De aanvraag en afhandeling gebeuren online via http://www.allianz.be. De maatschappij laat het onderhoud uitvoeren door een erkende dienstverlener die over een netwerk van techniekers beschikt in heel België. Na uitvoering van de controle ontvangt de klant een officieel attest.

Allianz gaat met het initiatief mee in een trend waar de verzekeraar meer evolueert naar een rol als preventieve  dienstverlener. Die evolutie is in de VS al veel nadrukkelijker aanwezig. Door de dienstverlening centraal te organiseren kan Allianz goedkope tarieven afdwingen. Bij klanten die instappen is de maatschappij zeker dat het onderhoud effectief gebeurt. De klant wint omdat hij zich verder niks meer hoeft aan te trekken van de praktische regelingen.

De trend naar meer dienstverlening duikt niet enkel preventief maar ook curatief op. Vooral bij auto-ongevallen nemen verzekeringsmaatschappijen steeds meer de coördinatie van de herstelling op zich. Afhankelijk van de onderschreven waarborgen krijgt de klant een vervangwagen voorgereden terwijl de verzekeraar zorgt dat het eigen voertuig hersteld wordt. Klanten die niet aansprakelijk zijn of een waarborg alle schade hebben hoeven geen dure kosten meer voor te financieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.