Opvallende keuzes voor Walmart Pay

De Amerikaanse retailreus Walmart rolt zijn eigen betaalsysteem uit. Bij de ontwikkeling Walmart Pay zijn een paar zeer opvallende keuzes gemaakt. Het systeem kan op ongeveer alle smartphones geïnstalleerd worden omdat de app zowel op Androïd als op iOS werkt. Walmart Pay ondersteunt ook alle gangbare betaalkaarten en is geconnecteerd met Walmart loyalty.

De retailketen kiest dus duidelijk voor een zo breed mogelijke groep gebruikers. Dat blijkt ook uit het feit dat Walmart Pay werkt via QR-codes en niet met NFC. Betalingen met QR gebeuren door de scanning van een code. Voor een betaling met NFC is enkel een korte verbinding nodig tussen de chip in een smarthone en de NFC scanner. Die cips zijn echter enkel geïnstalleerd in de meest recente generatie smartphones.

Walmart Pay is ingebouwd in de Walmart app. Dat is een handige zet want de app heeft 22 miljoen gebruikers en de omzet van Walmart via de mobiele toestellen is momenteel groter dan in de fysieke winkels.

Walmart is ook een van de grote voortrekkers van het betaalplatform CurrentC. Dat platform vertegenwoordigt nogal wat inkoopkracht. Met giganten zoals Exxon, Mobil,Kmart, Sears en een paar tientallen andere ketens is de start-up meteen een belangrijke speler in de betaalbusiness.

Apple schrok zich dan ook een hoedje toen een paar ketens van CurrentC hun NFC-systeem afsloten om de uitrol van Apple Pay tegen te houden. Ondertussen is die storm wat gaan liggen, ook al omdat de oplevering van het eigen systeem bijzonder lang duurt. CurrentC moest midden 2015 live gaan maar ondertussen is pas de eerste beta-versie gepland op een zeer beperkte schaal in Ohio. Walmart blijft CurrentC wel ondersteunen en is op die manier via twee kanalen een concurrent van Apple Pay. Walmart accepteert voorlopig geen betalingen via Apple Pay.

In België werken zowel Bancontact als het populaire Seqr voorlopig nog met QR-scanning. Seqr heeft wel aangekondigd dat het volgend jaar start met NFC. Topman Kris Deryck van Bancontact stelde in het verleden al een paar keer dat de omschakeling van de app van Bancontact naar NFC relatief snel kan gebeuren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.