Verzekeringspolissen in Nederland krijgen iconen

De Nederlandse verzekeringsmaatschappijen gaan standaardiconen gebruiken om aan te duiden wat gedekt is in de vijftien meest gangbare polissen. Later komen ook de minder courante polissen aan de beurt. Autoverzekering, woningverzekering en reisverzekering komen eerst aan de beurt. De maatschappijen moeten de iconen invoeren in de loop van volgend jaar.

Het systeem komt er omdat uit een enquête van GfK , in opdracht van het Verbond van Verzekeraars, blijkt dat consumenten het moeilijk vinden om een verzekering te doorgronden. Bijna de helft van de respondenten vindt het moeilijk polissen te vergelijken en een kwart vindt het moeilijk om te zien wat wel en niet gedekt wordt. Het onderzoek werd uitgevoerd bij 1.063 personen. Ruim 91 procent van de ondervraagden zegt dat duidelijker moet zijn wat wel en niet gedekt wordt door verzekeringen, 89 procent wil snel kunnen vinden wat onder de dekking valt en 85 procent verlangt helder taalgebruik.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.