Belgen aan het roer bij Baloise Group

De impact van de Belgen bij de Zwitserse verzekeraar Baloise Group wordt een stuk sterker. Eerder dit jaar werd CEO van de Belgische maatschappij Gert De Winter als topman van de groep in Zwitserland aangesteld. Zijn benoeming gaat in vanaf 1 januari 2016. Nu wordt ook huidig CEO van Petercam, Hugo Lasat, voorgesteld als lid van de Raad van Bestuur van Baloise Group. Hij zal Eveline Saupper opvolgen die geen kandidaat meer is.

Ondertussen is ook bekend wie Gert De Winter in België zal opvolgen. Dat wordt de huidige CFO van de maatschappij, de Nederlander Henk Janssen. Janssen startte zijn carrière bij de Goudsche Verzekeringen. Daarna verkaste hij naar Ohra en Delta Lloyd. Elf jaar geleden kwam Henk Janssen naar het toenmalige Mercator Verzekeringen waar hij CFO werd. Met Janssen komt een actuaris en econometrist aan de leiding bij Baloise Belgium. In tijden waar risicobeheersing en solvabiliteit de heilige graal zijn is dat een logische keuze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.