Spring naar inhoud

AG Insurance stuurt smurf op wereldreis

AG Insurance gebruikt momenteel de sociale media op een heel specifieke manier. De maatschappij ontplooit voorlopig geen brede communicatiestrategie maar ondersteunt een aantal specifieke acties via Facebook, Twitter en Instagram. Allicht wil AG Insurance op die manier vooral ervaring opdoen en uittesten hoe ze die media het best integreert in de totale communicatie mix.

De maatschappij stuurde in de zomer van 2015 onder meer een groep van vijf reporters naar de Europese spelen in Bakoe. Die maakten iedere dag een reportage over de wedstrijden daar. Dat leverde AG Insurance een nominatie op voor #SMIA5, de social media verzekeringsawards.

schtroumpf2world_225x150

De verzekeraar start binnenkort met een opmerkelijke actie in het kader van het 40-jarig bestaan van de Memorial van Damme. De smurf van Peyo werd in 2014 gekozen als mascotte van de AG Insurance Memorial Van Damme. Die smurf begint aan een wereldreis die veertig weken zal duren. Het blauwe stripfiguurtje ontmoet op zijn tocht veertig beroemde sportfiguren. Die worden uitgebreid voorgesteld en de smurf zal ze uitnodigen voor de Memorial. De campagne kreeg een naam met een hashtag mee en dat geeft aan dat AG Insurance het ganse gebeuren zal ondersteunen via sociale media. Met #Smurf2world wil de maatschappij niet enkel de sport in het algemeen en de Memorial Van Damme in het bijzonder promoten, ook Unicef vaart er wel bij. Tijdens de 40ste AG Insurance Memorial Van Damme worden 40 Smurfen geveild ten voordele van die organisatie. Alle poppetjes zijn gehandtekend door één van de atleten die de AG-Smurf op zijn wereldreis heeft ontmoet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: