Banken ontlopen belastingen in VK

Op basis van een analyse van Reuters blijkt dat zeven grote banken met belangrijke activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, geen belastingen betalen in dat land. Morgan Stanley, JP Morgan, Bank of America, Merrill Lynch, Deutsche Bank en Nomura Holding betaalden geen belasting, Goldman Sachs en UBS betaalden samen 21 miljoen pond. De zeven banken hebben nochtans samen 5,3 miljard pond winst gemaakt in 2014 maar die werd weg gewerkt met boekhoudkundige truukjes, verschuivingen van de winst naar onder meer Luxemburg en aftrek van historische verliezen. Reuters merkt op dat de meeste van deze banken zware overheidssteun nodig hadden tijdens de financiële crisis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.