Paypal Giving Funds tikt aardig aan

Paypal organiseert tijdens de eindejaarsperiode een opmerkelijke liefdadigheidsactie. Het betaalplatform legt 1% bovenop alle giften die via Paypal gebeuren. De actie loopt in 183 landen waar Paypal actief is.

Paypal Giving Funds

Wie een gift wil doen kan kiezen uit duizenden goede doelen. Die zijn per land opgedeeld en gescreend door Paypal. Alle zogenaamde Paypal Giving Funds staan mooi uitgelijnd op een speciale website. Omdat er zoveel fondsen zijn heeft die site ook een zoekfunctie.

Het knappe is dat je online live de score kan volgen. Die scoreborden zijn erg knap gebouwd en je kan ze selecteren op basis van verschillende criteria. Vooral de stand van de transacties die online gebeurd zijn op basis van procent van het totaal wekt enige verbazing. De Comoren staan op kop met een score van 100%. Verder in de top 10 ook Tonga, Suriname, Groot-Brittanië, Samoa, Honduras, Antigua en Barbados, Madagscar, Vanuatu en de Fiji eilanden.

De actie leverde al bijna zevenhonderd miljoen dollar op voor ongeveer 250.000 goede doelen. Paypal mag dus nu al zeven miljoen dollar als gift in de eigen boeken noteren. De actie loopt nog tot einde december.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.