Fidelity ruilt Amex in voor Visa

visa_largeIn de VS start het nieuwe financiële jaar meteen met een bommetje. Fidelity Investments stopt het 12 jaar oude partnership met American Express en Bank of America. De vermogensbeheerder gaat voortaan in zee met U.S. Bancorp en Visa.

Fidelity heeft 24 miljoen klanten en die hebben tijdens de lange samenwerking nogal een paar miljard aan commissies opgeleverd voor American Express. Het kredietkaartenbedrijf verloor vorig jaar ook al retailgigant Costco Wholesale als klant. De aandelenprijs van Amex daalde vorig jaar met 25%.

Door de samenwerking met Visa stapt Fidelity meteen in een moderne bankomgeving met een betaalkaart die beveiligd is met een chip en toegang tot Apple Pay, Android Pay en Samsung Pay. Bij ons is beveiliging via chip de standaard maar in de VS is die overgang van magneetstrips naar chips pas nu volop aan de gang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.