Dorsey wil limiet 140 tekens optrekken

De limiet van 140 tekens staat stevig ter discussie bij Twitter. Die limiet werd in 2006 bij de oprichting van Twitter ingesteld omdat de telefoons toen slechts 160 tekens konden verwerken in een tekstboodschap. Dorsey, die een van de oprichters is van Twitter, wilde zijn gebruikers comfort geven binnen de beperkingen van de toestellen.

CEO Jack Dorsey zou de aanpassing overwegen omdat veel Twitter gebruikers langere boodschappen verpakken als screenshot en het daarna als beeld doorsturen. Dat is uiteraard een indicatie dat de Twittercommunity de strikte beperking van het aantal tekens beu is. Dorsey reageerde op zijn profiel met dezelfde techniek. Hij verstuurde een lange boodschap verpakt als screenshot met een paar duidelijke aanwijzigen dat er wijzigingen staan aan te komen.

@Jack

De nieuwe limiet die Twitter wil installeren zou op 10.000 tekens komen, een norm die nu ook geldt voor persoonlijke berichten. Dorsey wil wel bepaalde limieten blijven aanhouden omdat dat volgens hem de creativiteit inspireert en een gevoel van snelheid aangeeft. Door dat weg te halen zou hij ook de eigenheid van Twitter opofferen

Maar Jack Dorsey heeft allicht nog andere bedoelingen met het verhogen van de limiet. Als de CEO Twitter rendabeler wil maken moet hij allicht ook meer publiciteit toelaten en dan is het handiger als er meer ruimte is om de juiste boodschap over te brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.