Plutus maakt bitcoin mainstream

PlutusBetalen met bitcoin wordt binnenkort erg simpel. De enige voorwaarde is dat de handelaar met wie je afrekent een NFC-terminal heeft. Bitcoin zit voorlopig gevangen in een kip-en-ei discussie. Klanten betalen niet met de virtuele munt omdat handelaars het niet accepteren en handelaars accepteren het niet omdat klanten er niet mee betalen.  De Londense start-up Plutus heeft een app ontwikkeld die dit dilemma kan oplossen. Op het moment dat een klant met zijn smartphone betaalt bij een handelaar verloopt de transactie via een virtuele kredietkaart met een gedecentralizeerde valutawisselfunctie (DEX-Decentralized Exchange). De bitcoins waarmee je betaalt worden daardoor onmiddellijk gekocht door traders die op het platform actief zijn. In principe selecteert het systeem ook automatisch de beste prijs. De handelaar waar je je aankoop uitvoert krijgt daardoor geen bitcoins maar de reële munt die hij wil ontvangen. Om die transacties ook juridisch in te dekken gebruikt Plutus zogenaamde ingebouwde slimme contracten die draaien op blockchain technologie.

Het succes van Plutus is afhankelijk van de uitrol van NFC-terminals. De app kan op dat vlak profiteren van Apple Pay. Dat systeem heeft NFC nodig en Apple doet er alles aan om die uitrol te versnellen. Ook Visa en Mastercard spelen met Visa PayWave en MasterCard Paypass in op de NFC-technologie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.