Paypal Giving Season topt alle records

Het Holiday Giving Season van Paypal waarover we het al eerder hadden is afgesloten en de centen zijn geteld. De actie heeft uiteindelijk 857 miljoen dollar opgebracht, het hoogste cijfer ooit en liefst 113 miljoen dollar meer dan vorig jaar. Er sneuvelden ook nog een paar andere straffe records. Op 1 december was het Giving Thuesday. Er kwam toen 45,8 miljoen dollar binnen in 24 uur, het hoogste bedrag dat ooit online op een dag werd opgehaald voor liefdadigheid. Het vorige record stond op 19 miljoen dollar Paypal haalt met die prestatie het Guiness World Records Book.

Paypal Giving Funds

Paypal selecteert en screent voor de actie een lange lijst goede doelen in bijna tweehonderd landen waar het betaalplatform actief is. En ook daar heeft de actie een record neergezet. Liefst 258.759 projecten kwamen dit jaar aan de bak. Er stuurden 7,24 miljoen mensen geld naar die hun voorkeursproject en gemiddeld gaven die 93 dollar. Alle giften die via Paypal gebeuren worden meegeteld en het betaalplatform legt zelf 1% bovenop het totaal. Dat engagement kost het bedrijf dus 8,57 miljoen dollar.

De VS topt de totaalranking met 691.924.261 dollar. De grootste individuele gift bedroeg 250.000 dollar en kwam ook uit de VS. Het UK eindigde met 49.377.896 dollar en Canada met 42.959.820 dollar. Het aantal giften dat via mobiele toestellen gebeurde, uitgedrukt in procenten, is speciaal. De Comoren staan op kop met 100% van de transacties via mobiel. Verder in de top 5 ook exotische bestemmingen als Tonga, Suriname, het iets minder exotische Verenigd Koninkrijk en Samoa. Terwijl de Westers de omslag maken van bankieren in klassieke fysieke bankkantoren naar mobiel, slaat een gedeelte van de wereld waar de uitbouw van een kantorennet nooit echt op gang kwam die stap gewoon over.

België komt maar weinig voor in de rankings maar bij de grootste individuele giften staan we zesde met een gift van 15.750 dollar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.