Slimme koelkast met shoppinglijst

Groceries-by-MasterCard_ (1)De eerste echt commerciële toepassingen  van het geconnecteerde huis komen bovendrijven. Samsung en MasterCard hebben samen de koelkastapp Groceries ontwikkeld. De app is in feite een intelligente shoppinglijst die als shoppingpad ingebouwd is in de deur van de koelkast. Als je iets nodig hebt vink je dat aan op de shoppingpad of je scant eenvoudig de barcode in. Op het moment dat je wil bestellen geef je een code in om de artikelen te betalen. In de VS, waar het toestel vanaf mei verkrijgbaar is, kan dat met alle betaal- en kredietkaarten. Als de betaling gebeurd is wordt de lijst doorgestuurd naar retailpartners van Mastercard en Samsung. Voorlopig zijn dat slechts twee grote Amerikaanse ketens maar dat kan snel groeien. De app zou op termijn ook bestellingen van kant-en-klare gerechten bij lokale restaurants aankunnen.

Klanten die bestellen kunnen aangeven wanneer de spulletjes moeten geleverd worden.

De app is verder ook zelflerend. Op basis van een analyse van het shoppinggedrag gaat het stukje technologie voorstellen doen. De suggesties worden onderbouwd met filmpjes en recepten. Een uitdagend stukje marketingpotentie dus.

Groceries bestaat in een versie waar één persoon de lijst aanvult op de koelkastapp maar er is ook een versie waarin meerdere mensen samen bestellingen kunnen plaatsen op dezelfde lijst maar vanop verschillende mobiele toestellen. Op termijn willen Samsung en Mastercard de toepassing nog slimmer maken. Uiteindelijk moet Groceries in staat zijn om zelf te voelen welke zaken bijna op zijn en die daarna automatisch op de lijst plaatsen.

Een gedachte over “Slimme koelkast met shoppinglijst

  1. In ZDnet stond deze week een voorspelling van Sophos security over deze coming trend. Je koelkast wordt gehackt, wordt gebruikt voor DDos attack, wordt met je koelkast een betaling voor iemand’s anders aankoop gedaan, of iemand anders gaat met je aankopen lopen. De secured intelligent fridge is wel een absolute value add voor het huishouden en de wekelijkse inkoop rompslomp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.