Apple Pay kittelt kredietkaartschema’s

De gespecialiseerde website Re/code pakt uit met redelijk schokkend nieuws over Apple Pay. Bij de lancering van het betaalsysteem bleven ze in Cupertino erg braaf. Een naadloos werkend systeem en een mooie interface, dat wel. Maar Apple pakte niet uit met innovatieve technische betaaltoepassingen en werkte gewoon samen met de klassieke kredietkaartmaatschappijen. Veel sectorwatchers waren teleurgesteld omdat ze meer vernieuwing hadden verwacht maar zij kunnen ondertussen opnieuw beginnen hopen. Apple zou werken aan een functie waarmee klanten rechtstreeks geld kunnen transfereren tussen iPhones. De kredietkaartmaatschappijen zouden niet in het project betrokken worden en dat is natuurlijk geen vrolijk vooruitzicht voor hen.

apple_pay_og

Apple zou reeds met een reeks grote banken gepraat hebben en daar zouden de kredietkaartmaatschappijen van op de hoogte zijn maar voorlopig geeft niemand commentaar. De vraag is natuurlijk hoe Apple dat betaalsysteem kan optuigen. Re/code schuift het platform clearXchange naar voren als mogelijkheid. Dat is een systeem dat specifiek voor p2p betalingen is gemaakt. ClearXchange (cXc) is in handen van Bank of America, Capital One, Chase, U.S. Bank en Wells Fargo Grote jongens dus die samen meer dan 50% van alle bankklanten in de VS vertegenwoordigen. In oktober 2015 werd het fraudepreventieplatform Early Warning boven cXc geschoven waardoor de dienstverlening naar een hoog veiligheidsniveau getild werd. Door die transactie komt ook PNC Bank allicht in het aandeelhoederssyndicaat.

Als Apple effectief zonder kredietkaartmaatschappijen wil werken kan het de transactieketting wat korter maken en dus besparen op de kosten. Anderzijds zijn ze in Cupertino dan verplicht om mondiaal overeenkomsten te maken met een reeks banken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.