MasterCard wordt technologiebedrijf

Een van de belangrijkste uitdagingen van de klassieke spelers in de financiële sector is om talent te vinden. De echte whizzkids die je nodig hebt om op een innovatieve manier het verschil te maken, functioneren vaak niet in de decennialang vastgebunkerde inspiratieloze witteboordenvergadercultuur.

De Spaanse bankenreus BBVA kocht vorig jaar het trendy betaalplatform Simple. Een van de belangrijkste redenen was dat ze via Simple beter in staat waren om de juiste profielen te vinden en te motiveren. Disruptieve bedrijven zoals Square hanteren een totaal afwijkend bedrijfsmodel dat niet bepaald wordt door strikte regeltjes, afgelijnd door paritaire comité’s die achterhaalde belangen prefereren boven het creatieve verantwoordelijkheidsgevoel van zelfsturende teams.

Garrow_Ron_MasterCard
Ron Garrow | CHRO MasterCard

Bij een aantal grote maatschappijen beweegt er snel iets. Op de blog Chicagocreative spaces komt Chief Human Resources Officer van MasterCard Ron Garrow met een paar zeer opmerkelijke standpunten. Garrow spendeert naar eigen zeggen het grootste gedeelte van zijn tijd aan culturele transformatie en het herdenken van de kantoren van Mastercard in functie van de behoeften van de werknemers. MasterCard hanteert al decennialang het mantra “Priceless” maar dat was vroeger vooral een externe bekommernis. Garrow vertaalde de mantra intern in het bedrijf naar “Priceless Employee Experience”. Ze maakten bij MasterCard een video rond de slogan en daar waren Chief Communications Officer Chris Monteiro en Chief Marketing Officer Raja Rajamannar bij betrokken. Uit de context blijkt dat zij niet enkel input gaven over de marketing- en communicatie aanpak van de video maar dat ze het HR-beleid als een onderdeel van communicatie en marketing, en dus van de aantrekkelijkheid van het bedrijf voor klanten, beschouwen.

Garrow noemt MasterCard ook niet langer een betaalspecialist. Als hij het over het HQ in New York heeft, praat hij over een technologiebedrijf met een open werkvloer, een afwijkende dresscode en allerlei opportuniteiten die toelaten dat werk en vrije tijd ineen vloeien. MasterCard heeft ondertussen vijf technologiehubs waar meer dan duizend techneuten werken aan het vereenvoudigen en digitaliseren van het betaalproces.

WE ARE A TECH COMPANY IN THE PAYMENT SPACE

Net zoals de meeste financiële molochen zocht MasterCard vijf jaar geleden zijn werknemers in de klassieke sectoren bij banken en consultants. Momenteel haalt het bedrijf 40% van zijn nieuwe werknemers in andere sectoren. De klemtoon ligt op technologische mensen en ingenieurs en in technologie zoekt MasterCard naar vrouwelijke werknemers. Momenteel is 40% van de bestaffing bij MasterCard vrouwelijk maar de betaalspecialist wil die verhouding nog verder optrekken. Zeventig procent van de financiële beslissingen wordt volgens Garrow genomen door vrouwen.

Het aantal Millenials bij MasterCard is sinds 2009 gestegen van 9% naar 39%.

Garrow legt ten slotte ook een sterke klemtoon op de rol die bedrijven zoals MasterCard kunnen spelen in financiële inclusie. Blijkbaar heeft zelfs de paus met hen gepraat over dat onderwerp. Het is een topic dat volgens Garrow raakt aan de veranderende geopolitieke omgeving.

Bedenking:

Bij de meeste financials is de dynamiek voor het herdenken en herinrichten van de werkplaats ondertussen op gang gekomen. Daarbij wordt zelfs geraakt aan de erg gevoelige grens tussen arbeidstijd en prive leven. Ook de aandacht voor alternatieve profielen en een genderevenwicht leeft ondertussen. Maar Garrow maakt een belangrijk verschil door MasterCard te bekijken als een technologiebedrijf en niet langer als een betaalspecialist. Dat is een belangrijke voorwaarde om de echte technologiereuzen te kunnen counteren. Financials die blijven denken vanuit hun klassieke context riskeren om de aansluiting met de toekomst te missen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.