Snel afrekenen met Twyp (ING)

TwypING heeft zijn person2person (P2P) betaalapp Twyp in Nederland uitgerold. De pilot gebeurde eerder al in Spanje. Twyp is de afkorting van The Way You Pay. Gebruikers die de app gedownload hebben kunnen kleine betalingen onderling regelen met mensen die in de contactenlijst van hun smartphone staan. Om die betalingen uit te voeren heb je enkel een mobiel nummer nodig, een IBAN nummer is niet nodig. Dat IBAN nummer heb je overigens wel nodig om geld terug te storten naar je eigen rekening.

Twyp laat toe om chatten te combineren met betalen. Dat is een functie die je ook bij gelijkaardige applicaties ziet. Onder meer in de meest recente versie van Messenger kan je die combinatie ook maken. Eerst even discussiëren over de betaling en ze daarna meteen mobiel uitvoeren, het wordt snel de nieuwe standaard.

Twyp is effectief bedoeld om kleinere bedragen over te maken. Je kan maximaal 1000 euro per jaar betalen, ontvangen en terugstorten naar je rekening. Twyp is weliswaar een dienst van ING maar ook niet ING-klanten kunnen de app downloaden en gebruiken.

Wie Twyp gebruikt kan geld in de app opladen via Visa of Mastercard. Die kaart moet wel uitgegeven zijn in het land waar je Twyp downloadt. Dat is voorlopig enkel in Nederland en Spanje mogelijk. In Nederland kan het ook via het typische Nederlandse iDEAL betaalsysteem. ING zou Twyp snel in een aantal andere landen uitrollen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.