Spring naar inhoud

Paypal trekt cryptocurrency-expert aan

De belangstelling van de klassieke financiële sector voor cryptocurrencies en de onderliggende blockchaintechnologie blijkt duidelijk uit de knowhow die ze opbouwen over het fenomeen. In dat kader is de benoeming van Wences Casares in de Raad van Bestuur van Paypal een duidelijk signaal. Casares heeft  namelijk een stevige reputatie op het vlak van innovatie van het betalingssysteem maar hij is toch vooral een cryptocurrency-expert. Cacares zal overigens ook in het remuneratiecomité van Paypal zetelen.

Wences Casares. Forbes

Wences Casares

Wences Casares is een van de oprichters van Lemon Wallet, een erg innovatieve digitale portefeuiile die in 2013 werd overgekocht door LifeLock. Daarna startte hij Xapo op. Dat is een platform waar gebruikers op een veilige manier bitcoins kunnen kopen en gebruiken om betalingen te doen. Xapo wordt erg professioneel ingeschat door de sector van de digitale munten. CEO van Paypal Dan Schulman sprak een opmerkelijke zin uit tijdens de aankondiging van deze benoeming: “Wences’s unique line of sight into the future of commerce is ideally aligned with Paypal’s vision of transforming the management and the movement of money for people around the globe” Paypal maakte eerder al een duidelijke opening voor cryptocurrencies maar deze benoeming bevestigt die strategie opnieuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: