Square Reader lost probleem Apple Pay op

Apple Pay kiest voor zijn uitrol heel eigenzinnig voor een contactloos NFC gestuurd betaalsysteem. Dat is een risico en het werkt ook vertragend want NFC is nog niet echt breed verspreid. In de VS speelt concurrent Square daar erg intelligent op in. Naast de ontwikkeling van de betaalsoftware heeft Square veel aandacht besteed aan een zeer goed uitziende en performante hardware. Ze lopen dus een beetje in de voetsporen van Apple. De nieuwe kit die ze bij Square einde 2015 naar hun klanten verstuurden kan zowel chipgestuurde betalingen als contactloze NFC betalingen verwerken. De Square Reader is erg compact en kost amper 49 dollar.

Square Reader

Square anticipeert met de nieuwe Reader ook op de verwachting dat de nieuwe Apple iPhone geen plug-in meer zal hebben voor een koptelefoon. De klassieke Square Reader heeft die plug-in nog nodig. Square lost dus in feite het hardware probleem op dat de verspreiding van Apple Pay kan afremmen.

Square verstuurde de nieuwe reader met een erg opzichtige logovermelding die aangeeft dat het systeem Apple Pay, Google Pay, Visa, MasterCard, Amex en Discover aankan. Slimme marketing van de Jim Mc Kelvey-boys.

In België verkiezen de meeste spelers in het betaalcircuit voorlopig om met QR-codes te werken. Einde vorig jaar kondigde SEQR echter aan dat ze in 2016 ook NFC willen activeren. Dat doet veronderstellen dat de groep Colruyt NFC readers installeert. Colruyt is bij uitstek de belangrijkste gebruiker van het SEQR systeem.

Square Reader Marketing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.