Crelan slachtoffer van fraude | Persbericht

DSC_2793

CEO Versele van Crelan en Sven Nys

Crelan is het slachtoffer geworden van een belangrijke fraude, die vanuit het buitenland werd georganiseerd. De totale schade bedraagt maximaal 70 miljoen euro. Er zijn geen klanten geïmpacteerd. De feiten kwamen aan het licht bij de interne controles. Als gevolg van de feiten werden bijkomende, uitzonderlijke maatregelen genomen om de interne veiligheidsprocedures te versterken. Onmiddellijk werden het parket en de toezichthouders op de hoogte gebracht, alsook het risk- en auditcomité van de bank. Crelan verleent haar volledige medewerking aan het gerecht dat dit fraudegeval onderzoekt. Luc Versele, CEO Crelan: “Gezien de historisch opgebouwde reserves kan Crelan dit schadegeval dragen zonder gevolgen voor de klanten en coöperanten. De onderliggende rentabiliteit van de bank blijft intact.” De solvabiliteitsratio van de bank bedraagt, na imputatie van de maximaal geleden uitzonderlijke schade, meer dan 12%, een stuk boven de door de regelgevers verplichte ratio. Crelan heeft een eigen vermogen van 1,1 miljard euro. De bank hield eraan u hierover te informeren. In het belang van het gerechtelijk onderzoek kunnen we hierover momenteel geen verdere informatie verstrekken.

De Standaard over  de fraude bij Crelan

De Morgen over de fraude bij Crelan

De Tijd over de fraude bij Crelan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.